Polderhoofdkanaal Nij Beets gaat open!!!!

Sikke Marinus, een van de voorvechters van de kanaalheropening, bij de half open gegraven sluis."Dit is een van de mooiste dagen in mijn politieke loopbaan. Twaalf jaar strijd wordt vandaag beloond. Voor Nij Beets en omgeving is dit geweldig. Tientallen jaren hebben Nij Beetsters de strijd volgehouden. De kracht van het dorp wint vandaag!'
Sikke Marinus, een van de voorvechters van de kanaalheropening, bij de half open gegraven sluis.”Dit is een van de mooiste dagen in mijn politieke loopbaan. Twaalf jaar strijd wordt vandaag beloond. Voor Nij Beets en omgeving is dit geweldig. Tientallen jaren hebben Nij Beetsters de strijd volgehouden. De kracht van het dorp wint vandaag!’

FEEST! De schep kan de grond in, het Polderhoofdkanaal kan open. Vandaag maakte de Raad van State bekend dat er geen belemmeringen meer zijn om aan de slag te kunnen.

Twaalf jaar geleden werd het Polderhoofdkanaal weer hoog op de politieke agenda gezet. Wat eerst een overzichtelijke klus leek, verzandde in allerlei gerechtelijke procedures. Diverse keren werd er een streep gehaald door de plannen.

De gang naar de Raad van State was de laatste mogelijkheid om het kanaal toch nog open te krijgen. Tijdens de zitting in Den Haag bleek al dat de strijd nog niet gestreden was. De bus vol Nij Beetsters die bij de zitting aanwezig was, toog met een goed gevoel huiswaarts. Dat gevoel blijkt nu bewaarheid te worden.

Dit bericht heeft 8 reacties.

  1. Rob

    Mooi! Gefeliciteerd! De aanhouder heeft gewonnen :–)

  2. Kood

    Super! Gefeliciteerd Nij Beets e.o.

  3. jeffrey

    Mooi kunnen we eindelijk verder in nij beets

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.