Volop aan de slag met bevaarbaar maken Polderhoofdkanaal Nij Beets

Een kraan van Knol is bezig met damwanden bij mts Hoekstra aan de Kanaalweg. Hier is één van de nieuwe bruggen gepland. (foto Frans Staats)
Een kraan van Knol is bezig met damwanden bij mts Hoekstra aan de Kanaalweg. Hier is één van de nieuwe bruggen gepland. (foto Frans Staats)

De werkzaamheden van het Polderhoofdkanaal in Nij Beets en De Veenhoop zijn in volle gang. Bomen worden gerooid, sluizen worden open gegraven en de voorbereidingen voor nieuwe en hogere bruggen zijn ter hand genomen.

Langs het kanaal staan op twee plaatsen enorme kranen van de firma Knol uit Akkrum. Er worden nieuwe damwanden geslagen, die nodig zijn voor de aanleg van de nieuwe bruggenhoofden.

In Nij Beets is de Werkgroep Ruimte Nij Beets(WRN) van Plaatselijk Belang druk doende plannen te maken die aansluiten bij het open kanaal. Tijdens de ledenvergadering van Plaatselijk Belang in maart worden de plannen voorgelegd aan het dorp.

Goed toeven

De plannen van de WRN hebben onder andere te maken met de plaats van

Piet van Dijk en Sikke Marinus maken plezier in de droog gelegde Zuidersluis.
Piet van Dijk en Sikke Marinus maken plezier in de droog gelegde Zuidersluis (foto Sietse de Boer).

de aanlegsteigers en de inrichting van het gebied er om heen. Het moet goed toeven worden voor de bootrecreanten in Nij Beets.

Overlast

Echter, voorlopig leveren de werkzaamheden alleen maar overlast op. De aanleg van de de acht bruggen, de twee sluizen en de natuurcompensatie zorgt ervoor dat wegen tijdelijk zijn afgesloten. De Nij Beetsters hebben het er graag voor over, want ‘hun’ kanaal gaat open!

Gerelateerde berichten

eerste-graafmachine-polderhoofdkanaal-met-oorverdovend-gejuich-ontvangen

polderhoofdkanaal-nij-beets-gaat-open

nij-beets-krijgt-voorzichtig-positief-gevoel-rvs-behandeling-polderhoofdkanaal

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.