Eerste graafmachine Polderhoofdkanaal met oorverdovend gejuich ontvangen

Kopie van bart1
Juichende schoolkinderen (foto Bart Ledegang) Klik op de foto’s voor groter formaat.

Vanmiddag was het even ongelofelijk druk in de Doarspstrjitte van Nij Beets. Een kleine tweehonderd schoolkinderen schreeuwden zich de longen uit het lijf, toen de eerste graafmachine het dorp binnenkwam.

Met de komst van de eerste kraan, ging een langgekoesterde wens van de Nij Beetster bevolking in vervulling; het kanaal gaat open!

Kopie van oege1
Wethouder Jonkman juicht volop mee (foto Oege Smedinga)

Zuidersluis

Na de feestelijke ontvangst werd de kraan naar de Zuidersluis gereden om te beginnen met de graafwerkzaamheden. De pompen om de half open gegraven sluis droog te leggen waren al volop in werking. Aan de Veenhoopkant werden een aantal bomen omgezaagd die een open Polderhoofdkanaal in de weg staan.

Duw en trekwerk

Kopie van oege2
Langzaam nadert de kraan de mensenmenigte in Nij Beets (foto Oege Smedinga)

Wethouder Piet van Dijk, die evenals burgemeester Francisca Ravestein ook bij het feestelijk gebeuren aanwezig was, werd onbedoeld nog even het slachtoffer van de  miserabele verkeersomstandigheden bij de Zuidersluis. Toen in het verleden de werkzaamheden werden stilgelegd, bleven de omwonenenden zitten met grote bulten zand, waartussen ze al slingerend hun weg maar moesten vinden. Toen Piet met zijn auto even van het ingereden pad afweek, zat zijn auto meteen vast. Na enig duw en trekwerk wist hij het begaanbare spoor weer te vinden.

Eind 2014

Eind 2014 zullen de wegen er rondom de Zuidersluis weer spik en span bijliggen. Dan moeten de werkzaamheden rondom het Polderhoofdkanaal klaar zijn.

Gerelateerde berichten

feestelijke-start-werkzaamheden-polderhoofdkanaal-do-6-februari

polderhoofdkanaal-nij-beets-gaat-open

Dit bericht heeft 2 reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.