Extra geld en impulsen voor centrumplan Gorredijk en Dúnsân Bakkeveen

Wethouder Piet van Dijk
Wethouder Piet van Dijk; ‘Dit is in boppeslach!’

De provincie Fryslân steekt op korte termijn 24 miljoen euro in verschillende Friese projecten. Meer dan een vijfde deel, vijf miljoen euro, gaat naar de OWO gemeenten. Opsterland, Weststelingwerf en Ooststellingwerf.

In Opsterland wordt het geld ingezet voor de ontwikkeling van Centrum Zuid Oost in Gorredijk en voor een impuls voor het Dúnsânproject in Bakkeveen.

Desgevraagd laat wethouder Piet van Dijk weten heel blij te zijn met deze toezegging van de provincie. Hoeveel er precies naar Opsterland gaat is nog niet bekend. De OWO gemeenten overleggen nog over de verdeling

Doorslaggevend

Met de impuls van de provincie kunnen de laatste puntjes gezet worden op het centrumproject in Gorredijk. De ontwikkeling van het Bakkeveenproject kan nu in een doorslaggevende  versnelling worden gebracht.

Wedijveren

Bij de verdeling van de vijf miljoen moeten  Bakkeveen en Gorredijk wedijveren met projecten in Wolvega, Appelscha en Noordwolde.

Gelukkige Van Dijk

Piet van Dijk:´Met dit geld kunnen we de ontwikkeling van Gorredijk als regionaal koop centrum en Bakkeveen als recreatiedorp bij uitstek weer verder van de grond tillen. De uitrol van beide projecten brengt duurzame werkgelegenheid met zich mee. En dat laatste maakt van mij een gelukkig mens. Na de positieve uitkomst van het Polderhoofdkanaalproject, is dit opnieuw een boost voor Opsterland.’

Dit bericht heeft 3 reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.