Wethouder Piet van Dijk trekt er hard aan

mede mogelijk
Jaco de Jong uit Gorredijk staat trots bij het spandoek van Opsterlands Belang. Jaco staat als nummer zes op de kandidatenlijst.  Als Gorredijkster is hij trots dat er eindelijk wat gebeurt in zijn dorp.

Direct na zijn aantreden in oktober 2012 pakte hij dit onder zijn voorgangers vastgelopen project op. Samen met de ondernemers uit Gorredijk en woningcorporatie Elkien wist hij het project in recordtempo vlot te trekken. Inmiddels is de afbraak van de bestaande bebouwing in volle gang.

Piet van Dijk maakte enkele weken geleden eigenhandig een begin met de sloop. Als een volleerd kraandrijver, trok hij de eerste muren omver.

Project Bakkeveen

Niet alleen Gorredijk profiteert van de doortastendheid van Van Dijk. Het project Dúnsân kreeg al eerder een dikke drie ton en kan sinds kort ook een flinke bijdrage van de provincie verwachten. Van Dijk trok er hard aan om dit geld binnen te krijgen.

Huizen Ureterp en Langezwaag

In Ureterp kan gestart worden met woningen op de plek van de oude smederij. Ook daarin is de hand van Van Dijk zichtbaar. Momenteel is hij hard bezig om de woningbouw aan de Klamp In Langezwaag los te trekken.

MFA Lippenhuizen 

Een ander aansprekend succes wat Piet van Dijk boekte, is het MFA in Lippenhuizen. Ook dat project was onder zijn voorganger De Boer vastgelopen. Inmiddels is het geld er voor vrijgemaakt en kan de schep de grond in.

Gerelateerde berichten

poetin-vliegt-wethouder-sloopt-postkantoor-gorredijk-vlakte

extra-geld-impulsen-centrumplan-gorredijk-dunsan-bakkeveen

column-lippenhuizen-gefeliciteerd

na vele-jaren-toch-nog-nieuwe-woningen-lege-plek-oude-smederij-ureterp

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.