Dúnsân-project Bakkeveen komt in stroomversnelling

Piet van Dijk is een natuurliefhebber. Samen met zijn dochtertje geniet hij graag van het Opsterlandse landschap. Het Dúnsânproject brengt de natuur voor recreanten en bezoekers dichterbij. 'Dit wordt een prachtig visitekaartje voor de natuur in Bakkeveen.'
Piet van Dijk is een natuurliefhebber. Samen met zijn dochtertje geniet hij graag van het Opsterlandse landschap. Het Dúnsânproject brengt de natuur voor recreanten en bezoekers dichterbij. ‘Dit wordt een prachtig visitekaartje voor de natuur in Bakkeveen.’

Een provinciale bijdrage van de provincie zorgt voor een versnelling in het Dúnsân-project in Bakkeveen. De bijdrage van de provincie is bedoeld om de openbare ruimte bij Dúnsân opnieuw in te richten.

De gemeente wil de ruimte inrichten als een transferium voor de toeristen en de andere bezoekers. Het totale investeringsbedrag is nog niet bekend, maar zal naar verwachting in in de richting gaan van twee miljoen euro.

Als provinciale voorwaarde geldt, dat de werkzaamheden aan de openbare ruimte moeten starten in 2014, en dat de uitvoering moet worden afgerond en afgerekend voor 31 december 2015. De formele subsidiebeschikking met de eventuele nadere voorwaarden wordt in de komende maand verwacht.

Hoog tempo

Er moet dus een hoog realisatietempo worden ontwikkeld. Dit heeft tot een andere werkvolgorde en -snelheid tot gevolg, dan oorspronkelijk was voorzien voor het project Dúnsân.

Overleg

De komende maanden gebruikt de gemeente, in samenspraak met partijen in het dorp, om nader te verkennen wat er moet gebeuren, welke kosten dat met zich meebrengt en in welke volgorde de werkzaamheden moeten en kunnen worden uitgevoerd.

Evenementen

De werkelijke grondwerkzaamheden worden pas na de zomer gestart. De gemeente moet rekening houden met activiteiten en evenementen zoals de vlooienmarkt.

Gerelateerde berichten

extra-geld-impulsen-centrumplan-gorredijk-dunsan-bakkeveen

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.