Willemijn Bruining nieuwe fractievoorzitter Opsterlands Belang

Op 13 april 2021 heeft de fractie van Opsterlands Belang unaniem uit haar midden Willemijn Bruining uit Gorredijk gekozen als de nieuwe fractievoorzitter van Opsterlands Belang.

Willemijn volgt Marcel van Opzeeland op die bijna 6 jaar geleden in een turbulente periode voor Opsterlands Belang fractievoorzitter werd. Onder zijn fractievoorzitterschap kwam Opsterlands Belang in rustiger vaarwater terecht en won Opsterlands Belang de verkiezingen van 2018 met een overweldigende meerderheid. “Het is niet goed wanneer mensen te lang op hun leiderschapspositie blijven zitten, vandaar dat ik na bijna 6 jaar met plezier ruimte maak voor nieuw leiderschap.”, aldus Marcel van Opzeeland die als gekozen raadslid onderdeel van de fractie zal blijven.

Willemijn Bruining komt uit Gorredijk en is al sinds 2004 betrokken als actief lid bij Opsterlands Belang. In ’t dagelijks leven is Willemijn werkzaam als Toezichthouder Hygiene en Veiligheid bij GGD Fryslan. Willemijn Bruining: ”Opsterlands Belang is een partij die heldere politiek bedrijft. Ik zie er naar uit om met het team op te komen voor de belangen van álle inwoners van Opsterland.”

Opsterlands Belang bestaat inmiddels meer dan 50 jaar en is al meer dan 19 jaar coalitiepartij in de gemeente Opsterland. De partij wordt voorgezeten door Bianca Fennema en namens Opsterlands Belang is Anko Postma wethouder in het college van B&W van Opsterland. Bij de laatste verkiezingen werd Opsterlands Belang de grootste partij in de raad van Opsterland met 6 zetels.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.