Drukke zaterdag voor wethouder. Via bedstee naar vernieuwde woonwijk

ripenen2
Wethouder Piet van Dijk en fractievoorzitter Sikke Marinus bewonderen de B&B-kamer met ruime bedstee.(foto Bart Ledegang)

De wijkvernieuwing van de Stokerij in Gorredijk is klaar. Op zaterdag 22 juni werd er een feestelijke punt achter gezet. Wethouder Piet van Dijk hield bij de opening van de vernieuwde buurt een toespraak

Eerder op de dag hield hij ook al een toespraak. Toen opende hij de Bêd & Brochje-bedstee van Zorgboerderij De Ripen in Nij Beets. Van Dijk had er maar druk mee.

Ruimer en moderner

Aan de Stokerij zijn 46 woningen fors opgeknapt, 25 woningen gesloopt en 16 nieuwe woningen gebouwd. Straat, stoepen en groen zijn vernieuwd en heringericht. De wijk oogt een stuk ruimer en moderner dan voorheen. Er is meer speelruimte voor kinderen.

Vleermuizen en mussen

Veel woningen zijn energiezuiniger gemaakt en zelfs aan de mussen en vleermuizen is gedacht. Voor de vleermuizenkolonie is nieuwe huisvesting gemaakt en voor de mussen zijn zogenaamde muspannen gebruikt.

Feest en barbecue

De voorbereidingen van de wijkvernieuwing zijn 9 jaar geleden gestart. De bewoners zijn er nauw bij betrokken geweest. Op de afsluitende buurtbarbecue konden ze gezellig napraten. Natuurlijk zag niet iedereen de wijkvernieuwing vooraf zitten. Wat blijft is het resultaat; eind goed, al goed!

Bêd & Brochje

Aan De Ripen in Nij Beets opende Piet van Dijk rond koffietijd een Bêd & Brochje-bedstee. Bij Zorgboerderij De Ripen zijn een aantal ‘hulpboeren’ actief. Deze hulpboeren hebben een verstandelijke, een psychiatrische en/of een lichamelijke beperking. Bij de dagbesteding op de zorgboerderij is ‘ontmoeten’ belangrijk.

Hulpboeren en ontmoeten

De nieuwe Bêd & Brochje-bedsteden zorgen ervoor dat de hulpboeren, naast hun dagelijkse werkzaamheden in de tuin en bij de dieren,  vakantiegangers en andere logees ontmoeten. Er zijn plannen om ook een streekwinkel te realiseren in de boerderij. Voor de hulpboeren staat ook daar het ontmoeten centraal. Wethouder Piet van Dijk toonde zich in zijn toespraak  enthousiast over het concept van de zorgboerderij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.