Anneke Oosterwoud stelt vragen over Opsterlandse speeltuinen

In de afgelopen maanden is de fractie van Opsterlands Belang meerdere keren aangesproken over de speeltuinen in onze gemeente. Het schijnt dat het groenonderhoud (met name het grasmaaien) niet naar wens loopt, en dat heeft invloed op het speelplezier van kinderen. In het document ‘richtlijnen speeltuinenbeleid 2023′ lezen we dat de gemeente verantwoordelijk is voor dit groenonderhoud.

Als voorstanders van buitenspelen verzoeken wij het college om de volgende vragen te beantwoorden:

1. De gemeente hanteert CROW-kwaliteitsniveau’s die de gemeenteraad vaststelt. Veel van deze categorie├źn staan op het niveau ‘basis’. Valt het groenonderhoud van speeltuinen hier ook onder? en is het college het met ons eens dat kinderen bij dit niveau geen last moeten hebben van groen?

2. Wordt een vaste frequentie van maaien aangehouden de frequentie van maaien aangepast op de groei van het groen? Met andere woorden: wordt er bijvoorbeeld vaker gemaaid op momenten dat het groen sneller groeit om het beoogde kwaliteitsniveau te realiseren?

3. Is het college bekend met de signalen dat het groenonderhoud in meerdere speeltuinen als onvoldoende wordt ervaren, en zo ja, wat is uw reactie hierop?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.