Opsterlands Belang-voorstel voor breder kindpakket krijgt raadsbrede steun

 

Raadslid Marrianne Lok
Raadslid Marrianne Lok

Raadslid Marrianne Lok van Opsterlands Belang zag maandagavond 13 januari haar pleidooi voor een uitgebreider kindpakket tot haar genoegen beloond worden met een raadsbreed akkoord.

Het kindpakket voor kinderen die in armoedige omstandigheden is een nieuw wapen wat Opsterland inzet tegen de armoede. Het idee komt bij de kinderombudsman vandaan. Het pakket is een garantie dat kinderen , waardoor kinderen, zoals Marrianne Lok het maandag verwoordde ‘der net ûnder strûpe.’

Kindpakket

Het Opsterlandse kindpakket zoals dat werd voorgesteld garandeert dat alle kinderen van 4 tot 18 jaar naar de peuterspeelzaal kunnen, dat ze een zwemdiploma kunnen halen en gebruik kunnen maken van de bibliotheek. Opsterlandse kinderen moeten mee kunnen doen aan schoolreisjes, vanaf groep 7 beschikking hebben over een computer thuis, toegang tot internet. Ook moeten kinderen in Opsterland kunnen sporten of deel kunnen nemen aan andere activiteiten. Op school moeten kinderen over de juiste boeken en andere materialen kunnen beschikken. Dit pakket wordt als maatwerk ingezet. Marrianne Lok verwoordde dat als volgt;’Dêr wêr it kin op eigen krêft, en wêr nedich een steuntje yn de rêch’.

Uitbreiding

Lok stelde maandag voor om het kindpakket uit te breiden met de 0 tot 4 jarigen. Ook wilde ze het pakket uitbreiden met eerste levensbehoeften zoals kleding en schoenen. Bovendien vond ze dat kinderen ook, als dat nodig is, gratis gebruik moeten kunnen maken van de spel-o-theek. In een motie riep ze het college op om het pakket met deze drie zaken uit te breiden.

Allemaal eens

‘Wy stypje dit foarstel net foar 100% ,mar foar 110%.As it om het kindpakket giet dogge wei er graach wat by,’zo stelde de Tynster politca. De overige raadsleden bleken het helemaal met haar eens te zijn.

 

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.