Opsterland gaat kinderen van minima geruisloos helpen

Marrianne Lok zorgde er voor dat Opsterland nu beschikt over een uitgebreid kindpakket voor kinderen van arme ouders.
Marrianne Lok zorgde er voor dat Opsterland nu beschikt over een uitgebreid kindpakket voor kinderen van arme ouders.

De gemeente steekt in eerste instantie 50.000 euro in het kindpakket. Met het kindpakket helpt Opsterland kinderen van armlastige ouders  met zowel materiële als immateriële zaken. Volwaardig mee kunnen doen met leeftijdgenoten, is het doel.

 

Het gaat om rechtstreekse hulp in natura die aansluit bij de behoefte van het individuele kind. Te denken valt aan sport, zwem- en muzieklessen, schoolreisjes, peuterspelen, maar ook aan kleding en schoeisel.

Marrianne Lok

Om de laatste twee zaken had de gemeenteraad, op initiatief van Opsterlands Belangraadslid Marrianne Lok expliciet gevraagd. Op haar voorstel werd het pakket uitgebreid met het lidmaatschap van de spel-o-theek en met basisbehoeftes als kleding en schoenen. Ook zorgde zij er voor dat de 0 tot 4 jarigen ook recht hebben op het kindpakket.

Geruisloos

De aanvragen voor het kindpakket lopen via het Centrum voor Jeugd en Gezin en zullen vooral komen van leerkrachten en verenigingen, verwacht wethouder Kooistra. “Het gaat erom dat we de kinderen geruisloos helpen. Zo voorkomen we stigmatisering.“

Pilot

Het kindpakket, inmiddels in werking, heeft in dit eerste jaar nog de status van pilot. Uit de praktijk moet blijken of het budget toereikend is.

Gerelateerde berichten

opsterlands-belang-voorstel-breder-kindpakket-krijgt-raadsbrede-steun

maatwerk-kindpakket-nieuwe-wapens-opsterland-strijd-armoede

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.