Fietspad weg bij Bakkeveen

fytspaad-dat-SBB-opheffe-wolFotoBaukeDeelstraStaatsbosbeheer verwijdert het recreatieve fietspad door het Oude Bos naar de Duurswouderheide. De staat van onderhoud van het pad was al bedenkelijk. De storm heeft het fietspad uiteindelijk de das om gedaan.

Het pad dat bekend staat als een hobbelpad heeft veel last van boomwortels. De wortels tillen het asfalt omhoog. Omgewaaide bomen hebben nu hele gaten geslagen in het pad.

Staatsbosbeheer maakt geen geld vrij om het pad te repareren. Men heft het pad op. Al eerder liet Staatsbosbeheer weten aan de gemeente geen geld te kunnen besteden voor het onderhoud van de paden door de Bakkeveenster bossen.

Bezuinigingen

Reparatie van het stukje fietspad zou €150.000,- kosten. Omdat er van overheidswege fors bezuinigd is op de natuurorganisaties, kan Staatsbosbeheer de anderhalve ton niet betalen. Wat overblijft is opheffen….

Zandpad

Het pad is met onmiddellijke ingang afgesloten. Het is de bedoeling al het asfalt te verwijderen. Wat dan overblijft is een zandpad.

Punt van zorg

Desgevraagd laat Wethouder Wietse Kooistra weten, dat het onderhoud van de fietspaden, die in eigendom zijn van Staatsbosbeheer, een punt van zorg is. Staatsbosbeheer gaf al eerder aan geen geld meer in het onderhoud te steken. Opsterland kan het onderhoud niet overnemen. De gemeente heeft zelf vele kilometers fietspad die de nodige aandacht vergen.

Dit bericht heeft 2 reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.