Staatssecretaris maant Staatsbosbeheer meer voor het publiek te doen, hoop voor fietspad Bakkeveen?

Direct na de storm in november sloot Staatsbosbeheer het fietspad door het oude bos af voor publiek.
Direct na de storm in november sloot Staatsbosbeheer het fietspad door het oude bos af voor publiek.

Staatsbosbeheer moet van Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) voor een beter evenwicht zorgen tussen het beschermen van de natuur en de recreërende mens. De organisatie moet volgens haar, meer activiteiten op de terreinen toe staan. ,,Door een andere manier van samenwerken en het inspelen op de behoeftes van het publiek kan Staatsbosbeheer nog beter midden in de samenleving komen te staan’’, vindt de bewindsvrouw.

In Bakkeveen en Wijnjewoude hebben ze in November vorig jaar ondervonden dat Staatsbosbeheer zich weinig aantrekt van de samenleving. Toen tijdens de storm een fietspad beschadigde, besloot Staatbosbeheer het pad op te heffen. De organisatie wilde geen geld vrijmaken voor een opknapbeurt.

Zelf meer broek ophouden

Staatssecretaris Sharon Dijksma vindt dat Staatsbosbeheer zelf voor meer inkomsten zorgen. Bijvoorbeeld door in te spelen op recreatietrends en meer samen te werken met ondernemers. Op die manier kan ook geld gevonden worden om  het fietspad tussen Bakkeveen en Wijnjewoude weer op te knappen. Een andere verdeling in de besteding zou ook voor een oplossing kunnen zorgen.

Geen actie

Ondanks aandringen van de gemeenten en de plaatselijk belangen uit omliggende dorpen heeft Staatbosbeheer nog niets aan het fietspad gedaan. Het dreigement om het licht beschadigde fietspad maar helemaal te verwijderen, is ook niet uitgevoerd.

Gerelateerde berichten

dorpen-willen-fietspad-oude-bos-bakkeveen-behouden

fietspad-weg-bakkeveen

Dit bericht heeft 2 reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.