Subsidies voor asbest eraf en zonnepanelen erop

zonne panelenAgrarische bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor het saneren van asbestdaken wanneer dit wordt gecombineerd met het plaatsen van zonnepanelen. De Gedeputeerde Staten hebben op 25 juni 2013 de stimuleringsregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop 2013 2014” en een subsidieplafond van 1.478.700 euro vastgesteld.

De regeling richt zich op het saneren van asbestdaken op agrarische bedrijven, in combinatie met plaatsing van zonnepanelen. De subsidie bedraagt 3 euro per m2 asbestdak. Dit is ongeveer een derde van de kosten voor het verwijderen en afvoeren van asbest. Alleen bedrijven met een agrarisch inkomen (minimale standaardopbrengst 25.000 euro) komen in aanmerking voor de subsidie. Per aanvraag wordt een minimumoppervlak van 400 m2 asbestdak gehanteerd. In totaal kan per aanvrager maximaal 7500 euro subsidie worden verstrekt.

Op elk gesaneerd dak worden zonnepanelen teruggeplaatst. Dit met een minimumeis van 15 kW piek geïnstalleerd vermogen. De zonnepanelen mogen ook op een ander dak dan het gesaneerde dak worden geplaatst. Maar dan moet dit gebouw zich wel op een bouwblok uit de aanvraag bevinden. Deze regeling komt bovenop de fiscale faciliteiten (MIA, VAMIL, EIA) voor investeringen in asbestsanering en zonnepanelen.

Meer informatie

De tekst van de regeling vindt u op subsidieregeling-voor-agrariers-asbest-eraf,-zonnepanelen-erop/

Aanvraag indienen?

U kunt uw subsidieaanvraag voor de regeling ‘Asbest eraf – Zonnepanelen erop 2013 – 2014’  indienen via www.asbestvanhetdak.nl  De uitvoering van de regeling loopt tot eind 2014. Agrariërs kunnen een aanvraag indienen tot 1 september 2014 zolang het maximale bedrag van de provincie nog niet is bereikt. Actuele informatie vindt u op www.asbestvanhetdak.nl. U kunt u zich op de website  aanmelden voor een digitale nieuwsbrief. Er is een helpdesk op werkdagen bereikbaar van 12:00 – 17:00 uur, telefoon 079 – 325 23 85.

Hebt u tips en suggesties?

Hebt u al een steentje bijgedragen aan een duurzame aarde? Of hebt u zelf handige tips en suggesties? Geef het allemaal door via gemeente@opsterland.nl o.v.v. Doe duurzaam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.