Zendmast Tijnje komt er toch….

tijnjesamenhang,tijnje
De mast zal het plein ontsieren.

Het protest van de omwonenden bij de bezwarencommissie, heeft de situatie niet kunnen veranderen. Formeel heeft de gemeente goed gehandeld, al valt er op de communicatie met het dorp het nodige af te dingen.

Vanwege de wettelijke regelgeving moet Opsterland wel meewerken aan plaatsing van de ondersteuningsmasten voor telefonie-en internetverkeer.

Sportvelden
Om in het algemeen de hinder tot het minimum te beperken heeft de gemeenteraad in het verleden besloten, dat plaatsing bij de lokale sportvelden de minst kwalijke oplossing is.

Haaks
Het sportterrein van  Tijnje grenst echter aan de dorpskern. Ook al is er correct afgehandeld,  de keuze van de locatie staat haaks op de intentie van het beleid.

Te laat
Daarbij komt dat de gemeente de omwonenden pas inlichtte nadat de overeenkomst met Vodafone al in kannen en kruiken was.

Plaatsingsbeleid                                                                                                           Opsterlands Belang heeft voor de zomer al, het plaatsingsbeleid van zendmasten op de gemeentelijke agenda gezet. De partij wil het huidige beleid tegen het licht houden en bekijken in hoeverre dit kan worden aangepast. Voor Tijnje komt dit echter te laat.

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Joke

    Kunstmatig opgewekte gepulste elektromagnetische straling stopt niet bij het menselijk vel lezen wij op stopumts.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.