Opsterlands Belang wil zebrapaden in Ureterp

Francisk-600x400Gisteravond stelde coalitiepartner ChristenUnie een mondelinge vraag over trillingen voor omwonenden van de Weibuorren in Ureterp. Opsterlands Belang kon het niet laten om na het antwoord van de wethouder nog even snel aan te geven dat we nog steeds de wens hebben dat er twee zebrapaden komen in de weg. Eentje bij ‘de klok’ en eentje bij ’t Leiteplein.

Anderen in de raad reageerden door op te merken dat dit ‘shared space’ is. Echter volgens Marcel van Opzeeland van Opsterlands Belang kun je een rechte weg zonder hindernissen geen shared space noemen. Hij ziet iedere ochtend moeders met kinderen die staan te wachten om vervolgens met veel moeite tussen het soms voorbijrazende verkeer heen over te steken. Op de foto staat staat trouwens Francis Kroeze, voormalig lid van Opsterlands Belang die inmiddels naar een andere gemeente is verhuisd.

Nu is de inrichting van de Weibuorren geen agenda onderwerp, maar zodra de kans zich voordoet zal Opsterlands Belang zich sterk maken voor veilige zebrapaden in Ureterp.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.