Opsterlands Belang staat achter VNG-plan voor gratis peuterspeelzaal

peuternijnAlle peuters moeten twee dagdelen per week gratis naar de peuterspeelzaal kunnen. Dat vindt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De vereniging heeft een plan hierover donderdag naar minister Lodewijk Asscher en staatssecretaris Sander Dekker gestuurd.

Opsterlands Belang ondersteunt dit plan van harte. Immers alle peuters van Nederland moeten gelijke kansen krijgen. Het welzijn van peuters mag niet afhangen van de financiële mogelijkheden die ouders wel of niet hebben.

Het voorstel van de VNG is een alternatief voor de plannen die PvdA minister Asscher eind vorig jaar presenteerde. Die wil de financiering van de peuterspeelzalen, ook wel voorschoolse opvang genoemd, gelijktrekken met dat van de kinderopvang, waar commerciële tarieven voor gelden. 

Integrale basisvoorzieningpeutergym

De VNG is het hier niet mee eens en vreest dat ouders de peuterspeelzalen de rug toekeren. Daar worden de kinderen dan weer de dupe van, zeggen de gemeenten. De gemeenten streven op de lange duur naar een ‘integrale basisvoorziening’ voor alle kinderen van 0 tot en met 12 jaar, waar onderwijs en kinderopvang onderdeel van zijn.

Gerelateerde berichten

tinksnein-nieuw-onheil-peuterspeelzalen

opsterlandse-peuterspeelzalen-weer-oke

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.