Opsterlands Belang: Daders vernieling speeltuin draaien zelf op voor de kosten!

Fractievoorzitter Marcel van Opzeeland stelde vanavond de volgende vraag:

Recent zijn er stevige vernielingen gepleegd in een nieuwe Speeltuin in Ureterp en in ’t dorp Bakkeveen. Afgelopen weekeinde was ’t raak in Sparjebird en de speeltuin bij Talant in Beetsterzwaag waar bewoners van Talant en kinderen van heinde en verre samen komen spelen.

Volgens het bericht in de SA moest niet alleen het nieuwe speelkasteel het ontgelden, ook de reuzentafel met stoelen werd gesloopt. “Se hienen stoeptegels mei yn de rêchsek.” Een getuige werd zelfs door de vier vandalen door het hele dorp achtervolgd. Blijkbaar zijn de daders bekend.

Opsterlands Belang wil graag van ’t college weten of zij ervoor kan zorgen dat de daders persoonlijk op het gemeentehuis worden ontboden waarna de burgemeester de daders persoonlijk aanspreekt op hun schandelijke gedrag hen tevens wordt verteld dat zij als dader alle schade zullen gaan terugbetalen, tot de laatste cent!.

De burgemeester heeft ons geantwoord dat de speeltuinvereniging zal worden gevraagd aangifte te doen, waarna na opsporing door de politie, de rechter een schadevergoeding zal toewijzen. De burgemeester zal persoonlijk deze zaak volgen, daar is Opsterlands Belang bij mee.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.