Opsterland positief over centrummanager Gorredijk

Gorredijk pakt de leegstand op verschillende manieren aan.
Gorredijk pakt de leegstand op verschillende manieren aan.

De gemeenteraad van Opsterland heeft in de vergadering van juni 2013 via een motie het college de opdracht gegeven de haalbaarheid van een centrummanager voor Gorredijk te onderzoeken.

De uitkomst van het onderzoek is positief. Zowel qua taakinhoud, financiën en draagvlak zijn er goede mogelijkheden voor het aanstellen van een centrummanager.

Uit diverse landelijke en regionale onderzoeken blijkt dat de detailhandel de komende jaren voor grote uitdagingen staat. Het winkelend publiek wordt ouder en de vraag naar producten verandert. De klant wil 24 uur per dag kunnen kopen. Een website met webshop wordt onmisbaar. Daardoor kan de leegstand flink toenemen als er niet tijdig goede oplossingen worden gevonden.

WHI blij

Winkeliersvereniging WHI is erg ingenomen met het voorstel van het college en is bereid bij te dragen in de kosten. De centrummanager sluit perfect aan bij de acties van WHI om het winkelcentrum van Gorredijk nog aantrekkelijker te maken.

Boost

In Gorredijk is de projectgroep ‘Boost Gorredijk’ opgericht, bestaande uit een aantal leden van ondernemersvereniging Gorredijk. Deze groep ondernemers organiseert een wedstrijd voor startende ondernemers met als hoofdprijs een half jaar gratis een eigen winkel in het centrum van Gorredijk.

Gemeenteraad

Het voorstel om een centrummanager aan te stellen komt uit de koker van raadslid Romke de Jong van D66. Zijn voorstel werd destijds al radsbreed omarmd. Het is nu aan de gemeenteraad om een definitief besluit te nemen. De centrummanager moet zich bezig houden met het voorkomen en invullen van de leegstand van winkels in Gorredijk.

Krachtige impuls

Wethouder Piet van Dijk (Opsterlands Belang): “De inzet van een centrummanager kan het winkelcentrum van Gorredijk een krachtige impuls geven en kwaliteitsverbetering. Meer lezen over dit onderwerp? Klik op continueren”. gorredijk-pakt-leegstand-winkels-gratis-winkel en opsterland-scoort-hoog-bij-mkb

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.