Extra Raadsvergadering Polderhoofdkanaal

polderhoofdkanaal2Voor komende maandag is er een extra gemeenteraadsvergadering ingelast . Tijdens deze vergadering komt de heropening van het Polderhoofdkanaal aan bod. De gemeenteraad moet €360.000 beschikbaar stellen om de vertragingskosten te kunnen betalen. De extra vergadering is ingelast omdat de gemeente haast heeft

Nu de Raad van State het sein op groen heeft gezet voor heropening van het Polderhoofdkanaal, moet er rap gewerkt worden. Subsidiedeadlines schrijven voor dat het werk dit kalenderjaar klaar moet zijn. In de zomer van 2015 kunnen dan de eerste boten door de vaart.

Risicopot
In de extra raadsvergadering moet de gemeenteraad van Opsterland wordt de raad gevraagd akkoord gaan met het beschikbaar stellen van €360.000 . Dit bedrag komt bovenop de begrote €16,9 miljoen.  Het geld komt uit een risicopot die de gemeenteraad voor dit doel heeft vastgesteld.

Extra kosten

Het extra geld is nodig voor de uitgaven aan de lange juridische procedures.  Ook het stilleggen van het werk in 2007 kost Opsterland nog steeds geld. Wekelijks is de gemeente zo’n €4000 kwijt, bijvoorbeeld voor de huur van de damwanden die nog in het kanaal staan.

Natuurcompensatie
De provincie moet nu snel aan de slag met het aanleggen van compenserende natuurgebieden gegund.

Gerelateerd bericht 

www.opsterlandsbelang.nl/polderhoofdkanaal-nij-beets-gaat-open

Dit bericht heeft 3 reacties.

  1. D. van der Giessen

    Schandalig dat zoveel belastinggeld gestoken wordt in project dat zo weinig zal opleveren. In een tijd dat er geen geld is voor o.a. onderhoud aan wegen en groenvoorziening.

    1. D. Dijkstra

      Klopt hoor!! Ze hadden de bruggen bij eerste aanleg hoger moeten maken…….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.