Doorstart Skâns Gorredijk na 1 april met nieuwe exploitant

skans4
De Skâns blijft in ieder geval toto 2017 op de vertrouwde plek in Gorredijk.

De stichting Culturele Ondernemingen Nederland (SCON) wordt per 1 april de nieuwe exploitant van de cultureel centrum De Skâns in Gorredijk. Het personeel wat nu nog in dienst was van het oude Skâns, kan blijven in de nieuwe situatie. Daarmee komt een einde aan de onzekere situatie voor de Skânsmedewerkers.

Stichting De Skâns in Gorredijk ging in november 2013, na een arbeidsconflict met Skânsdirecteur Kor Konstapel, failliet en is sindsdien opengehouden door de curator.

Met de keuze voor SCON staat vast dat het oude bestuur, dat verantwoordelijk is voor het faillissement, niet terug keert. De stichting SCON heeft een contract met de gemeente afgesloten tot eind dit jaar, met een optie voor verlenging tot eind 2016.

Tot 2017

Door de gekozen constructie, staat vast dat het huidige gebouw van De Skâns overeind blijft tot 2017. Inopdracht van de voltallige raad onderzoekt het college van burgemeester en wethouders momenteel de mogelijkheden voor nieuwbouw op het terrein van basisschool Trimbeets.

Toekomst Skâns

Of nieuwbouw van De Skâns ooit werkelijkheid kan worden, hangt af van de financiële exploitatiemogelijkheden. Ook moeten de toekomstige gebruikers tot overeenstemming kunnen komen. Na de verkiezingen hoopt het college zo snel mogelijk met de keuzemogelijkheden te kunnen komen. Daarbij is handhaving van het huidige Skânsgebouw nog steeds een reële optie.

Adviesgroep

Harry_kl
Harry Koning

Met SCON heeft de gemeente een bekende partner ingehuurd. Onder de naam Ateliers Majeur verzorgt zij de cultuureducatie in Opsterland. Harry Koning uit Oudemirdum, die nu de leidsman is van  Ateliers Majeur, wordt ook de ´baas´van De Skâns. De bedoeling is dat hij wordt geassisteerd door een adviesgroep bestaande uit Gorredijksters die affiniteit hebben met De Skâns. Of SCON ook na 2016 doorgaat, hangt af van de dan ontstane situatie.

Gerelateerde berichten

skans-tussen-cijfers-en-sentiment

voorlopige-redding-skans-moet-leiden-definitieve-doorstart

harry-koning-nieuwe-eerste-man-bij-ateliers-majeur

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.