De 7 van Opsterlands Belang

paddenstoel1 Sterke dorpen, krachtige gemeenschap

Opsterlands Belang is sinds jaar en dag dé partij van en voor de dorpen. Leefbaarheid en goede ondersteuning staat bij ons op nummer 1. We willen investeren in de kracht van de gemeenschap, gaan voor resultaat.

2 Werk aan de winkel

Het aanbestedingsbeleid moet gericht zijn op Opsterlandse ondernemers. Ondernemers mogen zelf weten hoeveel koopzondagen ze willen organiseren. Met bedrijven meedenken en ze de ruimte geven. Denken in kansen!

3 Recreatie in Opsterland

Opsterland moet meer in de recreatie en toerisme investeren. Voor elke euro die de toeristenbelasting opbrengt, doet de gemeente er in het vervolg een euro bij. Zo kunnen de investeringen (in bijvoorbeeld fietspaden, wandelroutes, men & ruiterpaden) verdubbelen.

4 Maatwerk in zorg en ondersteuning

Zorgen dat de mensen in hun eigen kracht blijven. En als het even niet lukt, met passende steun over de brug komen. Maatwerk in de zorg, bij sociale zaken en jeugdwerk. Samen de schouders eronder, iedereen moet zich goed kunnen voelen in Opsterland.

5 Zuinig met gemeenschapsgeld

Opsterlands Belang staat voor lage lasten. Wij willen een zuinige gemeente, die goed om gaat met het geld van de gemeenschap. Geen luchtkastelen, maar politiek zonder fratsen. Werken aan een stabiel en betrouwbaar Opsterland.

6 Regelarmoede in Opsterland

Opsterlands Belang wil meer zeggenschap voor burgers en dorpen. Omdat voor elkaar te krijgen moeten alle overbodige regels worden afgeschaft. De regels die er wel zijn moeten eenvoudig en eenduidig zijn.

7 De kracht van zelfstandig Opsterland

Opsterland is een overzichtelijke plattelandsgemeente. De lijntjes tussen burgers en gemeente zijn kort. Wij willen niet verdrinken in een grote fusiegemeente, we koesteren de eigenheid van onze gemeente. Opsterland is sterk, houden zo!

Het volledige verkiezingsprogramma? Klik  op verkiezingsprogramma

Opsterlands Belang    De kracht van dichtbij

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.