BIZAR DEBAT: PvdA en CU twijfelen aan zichzelf

dorpsbudgetTijdens de bespreking van de dorpsbudgetten in de raadscommissie Mienskip op maandagavond, ontspon zich een ietwat bizar debat. PvdA en CU twijfelen kennelijk aan de intenties van hun opvolgers in de nieuwe gemeenteraad, na de verkiezingen op 19 maart. Ze zijn bang dat de nieuwe raad de dorpsbudgetten er weer uit gooit.

Ria Blaak van de PvdA denkt er zelfs over om middels een amendement de nieuwe raad te dwingen door te gaan met de dorpsbudgetten. Dit terwijl alle raadsfracties lovend zijn over de dorpsbudgetten. Overigens wordt in het raadsvoorstel al voorgesteld om het bedrag voor de dorpsbudgetten structureel mee te nemen in de begroting voor de komende jaren.

De opstelling van PvdA en CU verbaasde Gea de Vries van Opsterlands Belang; ‘ ‘Heeft u dan zo weinig vertrouwen in uw eigen partij?’ Na deze opmerking sloot de voorzitter het merkwaardige debat af.

Opsterlands Belang

Het instellen van dorpsbudgetten komt van oorsprong uit de kokers van Opsterlands Belang. De partij heeft er voor gezorgd dat het onderwerp in het coalitieakkoord kwam, waardoor het nu handen en voeten krijgt. In de verkiezingsprogramma’s van Opsterlands Belang is deze wens al sinds jaar en dag  verwoord.

Motie

Johan Sieswerda van Opsterlanders refereerde tijdens de bespreking in de raadscommissie nog aan een motie van Opsterlands Belang over dorpsbudgetten, die jaren geleden al door de raad werd aangenomen. Overigens is Sieswerda ook zelf een groot voorstander van dorpsbudgetten. Ook voor hem gaat een grote wens in vervulling.

Gerelateerde berichten

dorpsbudgetten-armoedebeleid-agenda-mienskip

succesvolle-proef-dorpsbudgetten-alle-dorpen-opsterland

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.