Anko Postma wordt voorgedragen als opvolger Piet van Dijk

Op 22 juni 2017 is de fractie van Opsterlands Belang ondersteund door ‘t bestuur tot een unaniem besluit gekomen om Anko Postma (Nij Beets, 45 jaar) voor te dragen als nieuwe wethouder in de mooie gemeente Opsterland namens Opsterlands Belang.

Postma zal wethouder Piet van Dijk opvolgen, die in september 2017 burgemeester wordt in de gemeente Aa en Hunze.

Anko is een boerenzoon, geboren in Zevenhuizen, net over de Opsterlandse gemeentegrens. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en is samen met zijn vrouw Esther eigenaar van Aepos, een adviesbureau dat onder andere mensen begeleidt in loopbaanstappen. Hij trekt zich nu uit het bedrijf terug. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van het Opsterlandse Iepenloftspul. In het verleden was Postma onder andere jarenlang voorzitter van Plaatselijk Belang Nij Beets, voorzitter peuterspeelzalen, bestuurder bij openluchtmuseum It Damshus en voorzitter van de samenwerkende musea in Zuid Oost Friesland.

Omdat Postma de huidige partijvoorzitter is van Opsterlands Belang, zal de partij op zoek gaan naar een nieuwe partijvoorzitter.

Fractievoorzitter Marcel van Opzeeland: “Wij gingen voor continuïteit en kwaliteit. Anko heeft dat beide. Zijn verbindende kracht heeft hij al meerdere malen laten zien. We verwachten veel van hem. Ik ben ook blij dat het iemand vanuit onze eigen partij is, er waren meerdere kandidaten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.