Wie ben je?

In tegenstelling tot mijn partijgenoten kan ik hier geen lang verhaal over mijn verleden neerzetten, aangezien mijn leeftijd een stuk lager ligt. Mijn naam is Jaco de Jong, 21 jaar, geboren in Hearenfean en woonachtig op de Gordyk.

Jaco de JongDe kleine Jaco is begonnen met leren op OBS de Tsjerne te Gorredijk, daarna als brugpieper richting de Burgemeester Harmsma school, het liefst met mijn handen bezig, maar aangeraden om een meer theoretische leerweg te kiezen. Zodoende kwam ik, met behulp van de decaan, uit bij de opleiding infratechniek op het ROC de Friese Poort te Drachten. Verslaafd aan wegen, riolering, bruggen en aangrenzende onderwerpen ben ik geslaagd voor deze opleiding.

Ruim een jaar later kwam ik mijn huidige vriendin tegen. Kort gezegd, we hebben er geen gras over laten groeien en zijn we deze zomer ‘heit en mem’ geworden van een schitterende zoon!

Wat doe je?

jacobloemrugAfgestudeerd aan het MBO infratechniek en nu werkzaam bij Tuindorado. Bloemen bezorgen, lopende bandwerk en dergelijke. In de toekomst zie ik toch meer een baan voor me waarvoor ik geleerd heb.

Waarom zit je bij Opsterlands Belang?

Tijdens de koffiepauzes bij Tuindorado was ik vaak degene die het grootste woord had over bepaalde projecten in de gemeente, met name projecten die in mijn vakgebied plaats vonden. Op den duur dacht ik verstand te hebben van alles en nog wat. Zodoende dat Marrianne (ook werkzaam bij Tuindorado) tegen mij zei; ‘Ast it sa goed wist, dan moast mar es sjen bij Opsterlands Belang’.

jaco3

Als snotneus zijnde laat je, je dan niet kennen uiteraard. Dus een aantal weken later zat ik aan de grote tafel. Heel snel lerend, dat ik eigenlijk niet zoveel wist, als ik dacht dat ik wist.

Uiteindelijk ben ik in november 2012 benoemd in de commissie Romte bij de gemeente Opsterland.

Politiek is fantastisch, zeker bij een partij die vernieuwend werkt en zich ‘uit de naad werkt’ om er voor de burger te zijn.

 

 Waar houd je je mee bezig?

Beheer en onderhoud, beeldkwaliteitplan en accommodatiebeleid.

 

jao 4Contact

Jaco de Jong

Skutsje 55

8401 MK Gorredijk

06-25563989

 

2 comments to “Wie is Jaco de Jong?”

You can leave a reply or Trackback this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.