Crea Uniek wint de gratis winkel in Gorredijk

loeki
Loekie Flentge uit Oudehorne

Loekie Flentge uit Oudehorne heeft met Crea Uniek de Win-je-Winkel-prijs in Gorredijk gewonnen. Al eerder werd bekend gemaakt dat er drie kandidaten voor de prijs waren overgebleven. De jury onder voorzitterschap van wethouder Piet van Dijk  heeft na rijp beraad unaniem is gekozen voor Crea Uniek

‘Onze criteria waren het onderscheidend vermogen, de toegevoegde waarde voor Gorredijk, de haalbaarheid, continuïteit en marketing,” zo melde de wethouder.  

Net als veel steden en dorpen kampt Gorredijk met leegstand in het winkelgebied. Daarom hield Boost een wedstrijd waarbij de winnaar een half jaar gratis een winkelpand in de Hoofdstraat kan huren. Crea Uniek won weliswaar de prijs, maar de kans bestaat dat het dorp nog twee nieuwe winkels krijgt.

Boost

Boost bestaat uit een groep ondernemers in Gorredijk. Zij willen het centrum aantrekkelijker te maken. De wedstrijd Win je Winkel is een van de actiepunten. Inzet was een half jaar gratis huur van het leegstaande pand aan de Hoofdstraat 19.

Creativiteit

Bij winnares Loekie Flentge staat de creativiteit voorop. In haar nieuwe winkel wordt niet alleen verkocht, maar ook gewerkt. De nieuwe winkel moet een thuishaven worden voor mensen di9e hun hobby uit willen oefenen.

Lovend

Voorzitter Van Dijk toonde zich lovend over het concept. “Je hebt iets bijzonders te bieden wat Gorredijk nog niet heeft. Het plan is zeer uitvoerig en het wordt zeker een succes.” De wethouder had nog wel een punt van aandacht voor Flentge. “Je biedt een prima product, maar blijf scherp op het ondernemerschap.”

Toch winkel

De twee andere overgebleven kandidaten, Wietse van Ginkel (speelgoed) en Ineke en Marjan de Boer (kleding outlet) gaan nu bedenken hoe ze op andere wijze een winkel kunnen openen in Gorredijk.

Gerelateerde berichten

gorredijk-pakt-leegstand-winkels-gratis-winkel

drie-genomineerden-win-winkel-gorredijk

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.