Zelfstandig Opsterland blijft fusiekosten bespaard

In de fusiegemeente De Friese Meren met Joure als hoofdplaats, weten ze er ondertussen over mee te praten. Men overweegt daar een stuk bij het gemeentehuis aan te bouwen om alle ambtenaren te kunnen herbergen. Koster 13 miljoen.

Om dit voor elkaar te krijgen moet men in De Friese Meren extra bezuinigen. Raadsleden van De Friese Meren zijn zich rot geschrokken

Onderzoek bewijst 

Al eerder heeft Opsterlands Belang aangegeven dat fuserende gemeenten flink duurder uit zijn. De resultaten van het uitgebreide  onderzoek van de rijksuniversiteit in Groningen in 2012 spreken boekdelen.

Herkenbaar en aanspreekbaar

opsterland
Opsterland telt bijna 30.000 inwoners. Groter hoeft niet….

De resultaten van dit soort onderzoeken zijn voor Opsterlands Belang een reden om voor een zelfstandige gemeente te blijven. In de visie van Opsterlands belang moeten raadsleden en gemeente herkenbaar en aanspreekbaar blijven. In grote gemeenten verdwijnt het directe contact met de inwoners.

Kosten besparen

Opsterland werkt nu samen met de Stellingwerven om grote klussen samen op te pakken. Dit moet uiteindelijk leiden tot flinke besparingen. Opsterlands Belang is altijd voorvechter geweest van een zelfstandig Opsterland. Ook achteraf bekeken, blijkt dit een uiterst gelukkige keuze te zijn geweest.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.