Zaterdagje spelen voor 1200 bezoekers en 5 lokale politici

Sikke helpt met timmeren.
Sikke helpt met timmeren.

Wat  doen lokale politici met hun vrije zaterdag?

Tijdens het kinderevenement Boartersdei in Nij Beets werd duidelijk dat er in ieder geval vijf Opsterlandse politici zijn, die het spelen nog niet verleerd zijn.

Menno toetert er vrolijk op los.
Menno toetert er vrolijk op los.

Romke de Jong (fractievoorzitter D66), Menno van der Hem (raadscommissielid D66), Dethmer Wynia (Raadscommissielid CDA), Dieko van der Harst (raadslid Opsterlands Belang) en Sikke Marinus (fractievoorzitter Opsterlands Belang) waren alle vijf actief op Boartersdei.

Samen met de 1200 bezoekers beleefden ze een

heerlijke dag. Een dag waarin met name de kinderen zich uit konden leven.

Toeteraar

Romke de Jong is al sinds jaar en dag de ijsleverancier op Boartersdei. Menno van der Hem hielp De bazuin uit Tijnje uit de brand met zijn muzikale kwaliteiten. Hij blijkt en begenadigd toeteraar te zijn.

Vrijwilliger

Dieko was op bezoek
Dieko was op bezoek

Dethmer Wynia is één van de vaste vrijwilligers op de kinderspeeldag van Openluchtmuseum It Damshûs. Dieko van der Harst was als bezoeker op Boartersdei. Sikke Marinus organiseerde vroeger de Boartersdei zelf. Nu was hij als vrijwilliger actief bij de knutseltafel.

Gezellig succes

Opstdethmer
Dethmer bewaakte de kassa bij de ingang

Boartersdei werd zaterdag een gezellig succes. Kinderen timmerden, knutselden en speelden er vrolijk op los. Vanwege het mooie weer waren ook de waterspelletjes erg in trek. Veel kinderen werden geschminkt, anderen liepen met stoere tatoe’s op hun arm rond. Ouders en grootouders deden vaak niet onder voor hun kinderen en speelden lustig mee.

Romke brengt het ijs
Romke brengt het ijs

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.