Winkelt Opsterland genoeg in eigen gemeente?

inkoopWaar doet de gemeente Opsterland boodschappen? Wordt er wel genoeg aan de ondernemers in de gemeente gedacht?  

Grote projecten worden openbaar aanbesteed, daar kan iedereen op in schrijven. Bij bestedingen onder de €50.000,- kan de gemeente zelf sturen.

Opsterlands Belang heeft er in de afgelopen jaren keer op keer op aangedrongen extra aandacht te hebben voor lokale ondernemers.

Formeel in orde 

De Rekenkamercommissie van de gemeente Opsterland heeft onderzoek gedaan naar inhoud en uitvoering van het in- en aankoopbeleid van Opsterland. Hoofdconclusie is dat het formeel in orde is, maar dat de gemeente meer aandacht moet schenken aan de vraag of de beoogde doelstellingen wel worden bereikt.

Kwart  

Onderzoek van de Rekenkamercommissie wijst verder uit dat 22% van de aanbestedingen onder de €50.000,- naar lokale ondernemers gaat. 64% van die opdrachten blijft binnen de provincie Fryslân.

Voorlichting 

Ook wordt in het rapport duidelijk, dat niet alle bedrijven even goed met de regelgeving bekend zijn. Daardoor missen ze kansen. De rekenkamer pleit voor een betere voorlichting  aan de ondernemers.

In aantocht 

Over het algemeen zou Opsterland het in en aankoop beleid duidelijker moeten maken, aldus de rekenkamer. Een nieuwe beleidsnota is al in aantocht. De conclusies van de rekenkamer worden hierin verwerkt.

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.