Willemijn Bruining stelt vragen over glasvezel in het buitengebied

In de huidige tijd is goed en snel internet zeer belangrijk voor inwoners van Opsterland. De uitbraak van het Corona virus heeft dit nogmaals bevestigd. Kabelnoord heeft aangegeven geen glasvezel aan te leggen in de “super witte vlekken” van het buitengebied. De provincie gaat een nieuwe aanbesteding uitschrijven voor glasvezel aansluiting van de “super witte gebieden” maar waarbij volgens de media de super witte adressen in Opsterland niet worden meegenomen. De adressen in Opsterland worden pas aangesloten als er nog geld over is of extra geld beschikbaar wordt gesteld door de provincie.

Verzoekt het college de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

  1. Is het College het met ons eens dat goed en snel internet zeer belangrijk is voor alle inwoners van Opsterland voor o.a. (thuis)onderwijs voor kinderen, werk, contact met de medemens, handel door ondernemers, etc.
  2. Is het College het met ons eens dat ook de inwoners van Opsterland, die wonen in een zogeheten ‘super wit gebied’ onder de zorg en verantwoordelijkheid vallen van de gemeente Opsterland en dus snel en goed internet verdienen?
  3. Kan het College aangeven welke inspanningen zij heeft verricht om KabelNoord en/of de provincie te motiveren om de adressen in de ‘super witte gebieden’ aan te sluiten op glasvezel aan te sluiten?
  4. Is het College op de hoogte van initiatieven bij marktpartijen, zo ja welke dat zijn en wat doet College om dit onder de aandacht te brengen bij de gedupeerden?
  5. Heeft het College contact gehad met de partij die glasvezel in gemeente Heerenveen heeft aangelegd om de naastliggende Opsterlandse adressen aan te sluiten?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.