Warm onthaal voor plan Bakkeveen

Opening-website-Bakkeveen-0017-522x391
Wethouder Piet van Dijk is ondertussen geen onbekende meer in de Opsterlandse dorpen. Op bovenstaande foto opende hij begin dit jaar de nieuwe website van Bakkeveen.

Wethouder Piet van Dijk brengt de upgrading van Bakkeveen weer in beweging. Dinsdagavond besprak hij de plannen van het college in de commissie Romte. Van Dijk vraagt ruim drie ton, om de onder zijn voorganger vastgelopen Dúnsânplannen, weer een impuls te geven. 

Plaatselijk Belang Bakkeveen is blij met de initiatieven van Van Dijk. Inspreekster Emy Hoogenboom van Plaatselijk Belang wees de raad erop te wijzen dat het recreatiedorp een slechtweervoorziening node mist, de sportruimte zou daarin kunnen voorzien. ‘U moet Bakkeveen ook zien als een Plusplusdorp.’

In gedeelten

Wethouder Piet van Dijk van Opsterlands Belang wil het Dúnsânproject in gedeelten aanpakken. Het gevraagde startkapitaal is bedoeld om de komst van een nieuw MFA bij de toegang tot de Bakkeveense duinen voorbereiden en om samen met het dorp bekijken of er nog een sportaccommodatie bij kan.

Geld met geld maken

Met drie ton in the pocket kan Van Dijk aankloppen bij de provincie voor cofinanciering. Door daadwerkelijk een begin te maken met Dúnsân wil hij vertrouwen winnen bij potentiële investeerders, zoals de recreatieondernemers, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties. Zo hoopt de wethouder geld met geld te kunnen maken.

Breed draagvlak

Uit de reacties van de commissieleden bleek dat Van Dijk op een breed draagvlak in de gemeenteraad kan rekenen. Opsterlands Belang en D66 prezen ronduit de doortastendheid van de wethouder. Andere partijen deden dat misschien ietwat minder uitbundig, maar lijken de plannen wel te steunen. Alleen de eenmansfractie van Rein Suurd is mordicus tegen. Suurd stemde eerder ook al tegen de plannen voor een nieuw MFC-brede school in Lippenhuizen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.