Timpaan zoekt vrijwilligers voor coaching nieuwkomers

nieuwkomer1Timpaan Welzijn is op zoek naar vrijwilligers voor de maatschappelijke begeleiding van nieuwkomers die in de gemeente Opsterland komen wonen.

De vrijwilligers gaan de nieuwkomers ondersteunen bij het wegwijs worden in de Nederlandse samenleving. Doel is dat zij zo snel mogelijk zelfstandig kunnen participeren en een netwerk opbouwen.

Met ingang van 2014 is het coachen van vluchtelingen door de gemeente uitbesteed aan de welzijnsorganisatie. Timpaan neemt de begeleiding van nieuwkomers over van Vluchtelingenwerk.

Maatwerk

De werkzaamheden van de vrijwilligers zijn divers. Afhankelijk van de ondersteuning die nodig is, kunnen de begeleiding variëren van hulp bij praktische en administratieve zaken tot begeleiden naar instanties en helpen contacten te leggen in de buurt.

Scholing

De vrijwilligers krijgen training en scholing  en worden begeleid door een nieuwkomersberoepskracht. Vrijwilligers komen regelmatig bij elkaar voor uitwisseling van ervaringen en om van elkaar te leren.

Informatie

Contactpersoon bij Timpaan Welzijn in Beetsterzwaag is Wiko Bonthond e-mail w.bonthond@timpaanwelzijn.nl, telefoon 0512-384040.

Gerelateerde website

www.vrijwilligersopsterland.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.