Politieke partijen kopen royaal spreektijd bij Rob Jonkman

De start om 09.00 uur. (foto Sietse de Boer)
De start om 09.00 uur. (foto Sietse de Boer)

Om 9.00 uur is Rob Jonkman vanmorgen aan zijn marathonspeech begonnen in de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Het landelijke kopstuk van Jonkmans partij, Arie Slob van de ChristenUnie, was speciaal uit Den Haag gekomen om de tijdwaarneming in werking te zetten.

Om het bestaande Guinness wereldrecord speechen te verbeteren zal Jonkman aan één stuk moeten doorpraten tot even voor twaalven zaterdagavond. Het huidige record van bijna 34 uur staat op naam van de Indiër Pothula Srinivasa Brahmanand. Met de toegestane pauzes van vijf minuten per uur erbij verwacht Jonkman dat hij zich ruim 38 uur staande moet houden om dat te overtreffen.

Zijn poging het record te verbeteren dient drie doelen, maakte Jonkman duidelijk in zijn inleidend praatje. Het zou natuurlijk aardig zijn om het record op zijn naam te schrijven. Met speech wil hij in verband met de naderende verkiezingen de aandacht op zijn partij vestigen. De spreektijd verkoopt hij voor €50,- per blokje van tien minuten. De opbrengst gaat naar de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. De actie lijkt in ieder geval €3000,- op te brengen

Landelijke politici

De actie van Jonkman is in goede aarde gevallen bij de ander politieke partijen. Landelijke politici met Friese wortels als Lutz Jacobi van de PvdA, Anne Wil Lucas van de VVD en Sander de Rouwe van het CDA hebben tijd gekocht. Jonkman heeft beloofd hun standpunten met verve voor het voetlicht te brengen, maar heeft er wel bij zijn eigen partij op aangedrongen om daartegenover blokjes te reserveren voor een passend CU-geluid

Opsterlands Belang

Ook Opsterlands Belang heeft royaal tijd gekocht  DE partij en individuele hebben samen voor ruim een uur ingekocht. De speechonderwerpen van Opsterlands belang worden vannacht tussen 01.00 uur en 04.00 uur uitgesproken. Tijdens die nachtelijke uren is een flinke delegatie van Opsterlands Belang aanwezig als toehoorders. (bron o.a. Woudklank)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.