Plaatselijk belangen druk in de weer met dorpsspiegels

SpiegelIn de dorpen van Opsterland zijn de Plaatselijk Belangen druk doende met de dorpsspiegels. In de meeste dorpen zijn de vragenlijsten al rondgebracht en op sommige plaatsen ook al weer ingezameld. 

De dorpsspiegel is een initiatief van de gemeente Opsterland op voorstel van Opsterlands Belang. In het verkiezingsprogramma van Opsterlands Belang van 2002 werd het idee geopperd om regelmatig een groot onderzoek te houden in de dorpen, om zodoende gegevens te verzamelen over de noden en de behoeften van de inwoners van de dorpen. 

Dorpenbeleid was toen nog geen omschreven separaat taakstelling van de gemeente. Wethouder Klaas de Boer (Opsterlands Belang) was in 2002 de eerste die dorpenbeleid in zijn portefeuille had. Onder zijn regie werden dorpsspiegels een feit.

Vierde ronde 

Wethouder Piet van Dijk (Opsterlands Belang), die ook het dorpenbeleid in zijn portefeuille heeft, gaf  9 oktober de aftrap voor de vierde dorpenspiegel. De uitkomsten van de dorpenspiegel zijn een belangrijke peiler onder het gemeentelijk beleid.

Schat aan informatie spiegeling

Met de uitkomsten van de dorpsspiegels komt de stand van zaken in een dorp aan het licht. Ze leveren een schat aan informatie op. Eerdere dorpsspiegels werden gehouden in 2002, 2006 en in 2010

Gerelateerd bericht

vierde-ronde-dorpsspiegels-ingeluid-stamppotbuffet-plaatselijke-belangen

Gerelateerde site

www.opsterland.nl/ Leefbaarheid_in_de_dorpen/Dorpsspiegels

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.