Onze Piet van Dijk wordt burgemeester van Aa en Hunze

Wethouder Piet van Dijk van de gemeente Opsterland is vanavond door de gemeenteraad van de Drentse gemeente Aa en Hunze voorgedragen als nieuwe burgemeester.

Van Dijk (54) is sinds oktober 2012 namens Opsterlands Belang wethouder in Opsterland. Hij maakte in kleinere kring er nooit een geheim van ooit eens burgemeester te willen worden. “En deze gemeente past helemaal. Toen ik in de profielschets las wat voor burgemeester men wilde, dacht ik direct: dit klopt. Men vroeg een vooruitstrevende bestuurder, met een informele stijl en iemand die graag onder de mensen is.”

Van Dijk voelt ook een band met Drenthe, zijn moeder komt uit Assen. “Ik ben in Beetsterzwaag geboren, maar wij luisterden thuis altijd naar Radio Drenthe.” Naar verwachting begint Van Dijk op 14 september in Drenthe. De voordracht moet nog wel worden bekrachtigd.

Fractievoorzitter Marcel van Opzeeland van Opsterlands Belang zegt heel trots te zijn. “Je ziet niet zo vaak dat wethouders van lokale partijen burgemeester worden. Je weet dat Piet kwaliteit en ambitie heeft om burgemeester te worden. Je weet dat het een keer gaat komen, maar dit is wel eerder dan gedacht en gehoopt.”

bron Sa24

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.