OZB in Opsterland met 33 eurocent gestegen

De Vereniging Eigen Huis heeft wederom onderzoek gedaan naar de stijging per huishouden van de Onroerende Zaak Belasting (OZB). In Opsterland is de OZB volgends de Vereniging Eigen Huis dit jaar per huishouden met 33 eurocent gestegen. Dat de OZB weinig gestegen is komt vooral door het verstandige financiele beleid in onze gemeente.

Marcel van Opzeeland : “Doordat de Opsterlandse gemeenteraad verstandig met geld om is gegaan, is er geen noodzaak belastingen te verhogen. Daardoor houden inwoners van Opsterland meer geld in de eigen beurs die ze vervolgens bij de lokale middenstand kan uitgeven zodat de lokale economie gezond blijft.”

Net als voorgaande jaren, zet Opsterlands Belang ook bij de komende verkiezingen zich weer maximaal in om ervoor te zorgen dat de burger niet verzuipt onder de lokale lasten.

De belastingdruk in Europa is erg hoog. Nederland is echter binnen Europa een van de landen met de laagste (gemiddelde) belastingdruk. Een gemiddelde Nederlander betaalt zo’n 40 eurocent van zijn/haar inkomen per verdiende euro aan belasting. Ruwweg kun je stellen dat lage inkomens zo’n 20% van hun inkomen aan belastingen betalen en hoge inkomens zo’n 70 eurocent van iedere verdiende euro aan belastingen betalen

ozb-landelijk-2014.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.