Opsterlandse volkstuinproject voor minima in de media

De deelnemers aan het tuinproject laten vol trots de resultaten zien. In het midden loopt Wroterspôlevoorzitter Sietse Oosterbos. Voorop lopen Thea van Kleef en Zekiye Kesici-Oosterbrink. nets als Henk en Dphne Louter die de rij sluiten, hebben ze via het volkstuinproject een tuin gekregen.
De deelnemers aan het tuinproject laten vol trots de resultaten zien. In het midden loopt Wroterspôlevoorzitter Sietse Oosterbos. Voorop lopen Thea van Kleeff en Zekiye Kesici-Oosterbrink. Net als Henk en Daphne Louter, die de rij sluiten,, hebben ze via het volkstuinproject een tuin gekregen.

Het enthousiaste verhaal op deze site over volkstuinen voor minima heeft het landelijke web gehaald. Op website ‘volkstuinvitaminen’ van stichting clip is het succesverhaal van Opsterland integraal opgenomen. Kijk op stichtingclip-volkstuin

Ook De Woudklank van deze week besteedt royaal aandacht aan het volkstuinproject in Gorredijk. Kijk op volkstuinproject-voor-minima-groot-succes. Bij de start haalde het Opsterlandse volkstuinverhaal ook al diverse media.

In groen-goud-voor-kleine-beurs en  15-minima-doen-mee-aan-volkstuinproject besteedde deze site eerder aandacht aan het project.

Delen en weggeven

De volkstuinen voor minima leveren niet alleen gratis en gezonde groenten op, maar ook een nieuw netwerk aan sociale contacten. Op de volkstuin is men gewend om zaden en plantjes die over zijn te delen. ‘Leuk is ook dat ik nu eens wat weg kan geven. Vooral als ik groente over heb,’aldus één van de deelnemende minima.

Vervolg

Opsterlands Belang wil graag dat de proef met het volkstuinproject een vervolg krijgt en wordt uitgebreid. Na het aanhoren van alle enthousiaste verhalen, zijn de mensen van Opsterlands Belang overtuigd van het succes. ‘Het idee voor dit project komt bij tuinmensen vandaan,’zegt fractievoorzitter Sikke Marinus.’Het wordt dan ook helemaal gedragen door tuinders, inclusief de begeleiding van de nieuwe mensen. Daar ben ik heel blij mee.De mensen doen het allemaal zelf en de gemeente steunt.’

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.