Opsterlands Belang wil meer volkstuinen voor mensen met een smalle beurs

Tijdens een werkbezoek aan de volkstuinders in Gorredijk inspecteert Marrianne Lok inspecteert onder toeziend oog van de tuinders de groente. Op de voorgrond staat rode spitskool, een noviteit in groenteland. Rechts op de foto kijkt Jaap van der Wijk er vol trots naar.
Tijdens een werkbezoek aan de volkstuinders in Gorredijk inspecteert Marrianne Lok onder toeziend oog van de tuinders de groente. Op de voorgrond staat rode spitskool, een noviteit in groenteland. Rechts op de foto kijkt Jaap van der Wijk er vol trots naar.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 4 november heeft Opsterlands Belang gepleit voor meer volkstuintjes voor de minima. De volkstuintjes in Gorredijk en Wijnjewoude blijken een groot succes.

Mensen met een smalle beurs die via de gemeente een volkstuintje krijgen, worden begeleid door de gesettelde tuinders. Dit blijkt in de praktijk goed te werken.

Het project ‘volkstuintjes voor minima’ werd een jaar geleden door Opsterlands Belang in gebracht tijdens de begrotingsvergadering van de gemeenteraad. 

Meer informatie

Al eerder werd op deze site gepubliceerd over het succes van de volkstuinen voor de mininma. Ook landelijk trok het project de aandacht. Kijk bij  it-straalt-der-fanof-volkstuinproject-voor-minima-groot-succes en bij .stichtingclip.nl/volkstuin

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.