Opsterland zet een voorlopige punt achter grondaankopen

Op de tekening lijkt het hel mooi. Echter in werkelijkheid zijn er nog bouwmogelijkheden te over  in Ureterper nieuwbouwproject De Hege Kamp. Ook de andere Opsterlandse nieuwbouwprojecten komen maar mondjesmaat van de grond. Met het nieuw woningbouwbeleid, dat meer mogelijkheden biedt, hoopt wethouder Piet van Dijk de bouw in Opsterland weer een impuls te geven. Voorlopig is er nog grond genoeg voor nieuwbouwprojecten.
Op de tekening lijkt het hel mooi. Echter in werkelijkheid zijn er nog bouwmogelijkheden te over in Ureterper nieuwbouwproject De Hege Kamp. Ook de andere Opsterlandse nieuwbouwprojecten komen maar mondjesmaat van de grond. Met het nieuw woningbouwbeleid, dat meer mogelijkheden biedt, hoopt wethouder Piet van Dijk de bouw in Opsterland weer een impuls te geven. Voorlopig is er nog grond genoeg voor nieuwbouwprojecten.

De gemeente Opsterland zal voorlopig geen nieuwe grond aankopen voor uitbreidingsplannen, aldus burgemeester en wethouders. Er wordt momenteel maar mondjesmaat gebouwd in Opsterland.

De gemeente beschikt over een royale grondvoorraad die momenteel niet wordt gebruikt. De aankopen werden gedaan, toen men nog verwachtte dat er meer huizen en bedrijfsgebouwen zouden worden gebouwd.

Door de crisis moeten de verwachtingen behoorlijk worden bijgesteld. De woningmarkt trekt weliswaar aan, maar dit betekent nog niet dat er binnenkort weer massaal zal worden gebouwd. Om te voorkomen dat Opsterland wordt opgezadeld met te veel onrendabele grond, zijn de grondaankoopactiviteiten voorlopig op een zacht pitje gezet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.