Opsterland trakteert provincie op bezwaarschrift

Gemeente wil geen trekkers op Nijewei en Hegedyk

trekker wegBurgemeester en wethouders van Opsterland willen dat de nieuwe rondweg bij Gorredijk wordt opengesteld voor het landbouwverkeer. Daarmee sluiten ze aan bij de bezwaren van de bewoners aan de Hegedyk en de Nijewei in Gorredijk.

De provincie heeft de nieuwe rondweg taboe verklaard voor trekkers en andere landbouwvoertuigen. Daardoor zijn de Hegedyk en de Nijewei nu de aangewezen wegen voor dit verkeer.

Bewoners aan beide wegen hebben bezwaar gemaakt tegen het provinciale plan omdat ze vrezen voor de onveiligheid voor met name fietsers. Beide wegen worden intensief gebruikt door fietsen de schooljeugd.

Formeel bezwaar

De gemeente Opsterland heeft nu een formele bezwaarbrief naar de gedeputeerde staten van de provincie gestuurd. Eerder overleg leidde niet tot het gewenste resultaat. Toen bleef de provincie bij haar plannen. Opsterland wil dat Hegedyk en Nijewei trekkervrij worden.

Vrees voor onveiligheid

Evenals de aanwonenden vreest ook het college van burgemeester en wethouders voor onveilige situaties, als het landbouwverkeer en de fietsers gelijktijdig over de Hegedyk en de Nijewei moeten.

Ongewenst dubbelgebruik

In een vroeger stadium werd van politiezijde al geattendeerd op het ongewenste dubbelgebruik van beide wegen. Op deze site werd al eerder bericht over de bezwaren tegen het landbouwverkeer op de Hegedyk en de Nijewei. Kijk ook op  protest-tegen-onveilige-hegedyk en nijewei-wil-ook-geen-landbouwverkeer-door-de-straat

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.