Ontspannen avondje in Nij Beets

loperread
De jeugd maakt de toekomst, ook in De Reade Loper.

Zijn de mensen van Opsterlands Belang altijd alleen maar bezig met de politiek? Zo lijkt het van de buitenkant misschien wel.

Wie de mensen van Opsterlands Belang wat beter kent, weet dat de leden van fractie en bestuur elkaar ook goed kunnen vinden in de ontspannen sfeer.

Polderhûs

Tenminste één keer per jaar doen de mensen van Opsterlands Belang even heel wat anders. Boottochten, barbecues; veel activiteiten zijn in de afgelopen jaren de revue al gepasseerd. Fractie en bestuur van Opsterlands Belang hebben woensdag 20 juni genoten van de openluchtvoorstelling De Reade Loper in Nij Beets. Vooraf bracht men een bezoek aan restaurant It Polderhûs op De Veenhoop. Aan de boorden van het Polderhoofdkanaal werd genoten van een heerlijke maaltijd.

Reade Loper

Langs datzelfde kanaal toog de groep vervolgens naar het openluchtspel in Nij Beets. Voor sommige Opsterlands Belangers was het de eerste keer dat ze een openluchtvoorstelling bezochten. Maar ook de minder ervaren openluchtspelbezoekers raakten enthousiast over het stuk en de spelers.

De Brêge

Na afloop werd een bezoek gebracht aan Ronald Pries, één van de nieuwe leden van Opsterlands Belang. Ronald is de uitbater van café in Nij Beets. Onder het genot van een hapje en een drankje kreeg de avond een passend slot.

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Marcel

    Was een prachtvoorstelling, wat een spectakel en weer meer geleerd over de historie van Opsterland. Vreemd dat het ‘maar’ 150 jaar geleden is..

    1. R. Loper

      De Beetster geschiedenis van 150 jaar geleden is in andere delen van de wereld de werkelijkheid van nu. De relatief luxe en vreedzame levens die wij leiden, zijn gezien op de mondiale schaal, een stuk zeldzamer dan we denken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.