Motie Opsterlands Belang: Zeg nee tegen bezuinigingspakket van kabinet

Fractievoorzitter Sikke Marinus
Fractievoorzitter Sikke Marinus

Opsterlands Belang maakt zich grote zorgen over de nieuwe Wmo. Het resultaat van de onderhandelingen tussen de Nederlandse gemeenten (VNG) en het kabinet is in de ogen van  Opsterlands Belang ver onder de maat. ‘Us boargers wurde de dupe,’aldus Sikke Marinus.

Maandag diende hij namens Opsterlandse Belang, CDA, Opsterlanders en PvdA een motie in waarin hij burgemeester en wethouders opriep het onderhandelingsakkoord van de VNG te verwerpen. Meerdere gemeenten in Nederland hebben inmiddels nee tegen het akkoord gezegd.

Het kabinet wil de huishoudelijke zorg bij mensen die dat nodig hebben met 40% korten, op de begeleiding heeft Den Haag een korting 25% gezet. Tijdens een vergadering van de gemeenten had de VNG de opdracht gekregen de kortingen te verkleinen. Dat is niet gelukt.

Net akseptearje

De motie van Marinus kreeg een raadbrede steun. ‘Ús boargers wurde de dupe,’zo stelde hij. ‘Dat meie wy as gemeente net akseptearje. Derom wolle wy mei dizze moasje it kolleezje oproppe  om de  VNG te bewegen de ûnderhandelingen te weriepenjen om sa mear jild te krijen , sadat wy as gemeente de soarch ferliene kinne wer ús boargers rjocht op ha.

Gerelateerde sites

gemeenten-trekken-kortste-eind-persoonlijke-verzorging-exit

gemeenten-weigeren-wmo-voorstellen-pvda-staatssecretaris-rijn

Dit bericht heeft 2 reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.