Kwak voor Erica,kanaalconcert voor Beets

Gezellige zomerdrukte op het onlangs geopende kanaal in Drenthe
Gezellige zomerdrukte op het onlangs geopende kanaal in Drenthe

In Drenthe kan het wel. Tussen Erica en Ter Apel  ligt sinds het voorjaar een nieuwe vaarverbinding. Opsterland wacht ongeduldig op de uitspraak van de Raad van State. Het Polderhoofdkanaal is nog steeds niet open.

In Drenthe is men trots. Op 8 juni dit jaar voeren er al 2700 plezierboten over de nieuwe Drentse vaarverbinding door de Drentse venen.

Het 6 kilometer lange  en 34,8 miljoen kostende kanaaltje wordt onder de varensgasten liefhebbend ‘Het kwakje’ genoemd. Kwak staat voor Koning Willem-Alexanderkanaal.

Kwak een keer zo duur

Wie naar de kosten van het Kwak kijkt, moet wel vaststellen dat heropening van het Polderhoofdkanaal in West-Opsterland voor 17 miljoen een koopje is. Het Kwak kostte een keer zoveel, waarvan de gemeente Emmen 7 miljoen neer moest tellen. Opsterland kan toe met minder dan de helft voor het PHK.

Moet lukken

In Drenthe werden ook bezwaren ingediend tegen de nieuwe vaarverbinding. Daar ging het niet om kevertjes, maar om ijsvogeltjes. Met natuurcompensatie werden de bezwaren opgeheven. Zou in Opsterland dan ook moeten lukken….

Kanaalconcert

Het Drentse dorpje Erica bestaat net als Nij Beets 150 jaar. Erica kreeg de gewenste vaarverbinding op de verjaardag, Nij Beets niet. Ondanks de frustraties blijft het PHK geliefd in Nij Beets. Op 6 september organiseren de Beetsters een kanaalconcert. Vanaf het kanaal zingen o.a. Elske de Wall en Die Twa het jarige Nij Beets toe. Kaartverkoop via www.nijbeets.info/ kanaalconcert

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.