Inspraakavond buren De Vries Kozijnen Gorredijk

kozijnenfabriekDe buren van de failliete fabriek De Vries Kozijnen in Gorredijk krijgen dinsdagavond 27 augustus de gelegenheid om mee te denken over de herbestemming van de kantoren, de fabriek en het bedrijfsterrein.

De kozijnenfabriek De Vries Kozijnen in Gorredijk ging begin januari 2013 failliet. Kort daarna boog een groep van vrijwilligers, genaamd de  R-Denkers, zich over de toekomst van de fabriek

R- Denkers is een initiatief van Alef Dekker. De groep buigt zich over de mogelijkheden van nieuwe impulsen en herbestemming van dit bijzondere gebied dat tegen de kern van Gorredijk aan ligt.

Reuring

Na meerdere inventarisatierondes, onder andere op 3 april in de showroom van De Vries Kozijnen waar met 30 mensen een Reuring!Fabriek werd gehouden, zijn ideeën bedacht voor een nieuwe toekomst van De Vries Kozijnen.

Gesprekken

Ook zijn er gesprekken gevoerd met bijvoorbeeld ondernemers uit diverse branches en met mensen vanuit de zorg en het onderwijs. Daarnaast zijn er een aantal initiatieven genomen, zoals bijvoorbeeld het hangmatproject voor de Friese Wouden.

Buren

Nu is het, zo vindt de R–DENKERS groep, aan de buren om zich uit te spreken over de ontwikkelde ideeën, maar ook om zelf ideeën aan te dragen voor een nieuwe toekomst van De Vries Kozijnen. Het motto van deze bijeenkomst is: ‘Het glas is altijd half vol, ook voor De Vries Kozijnen!’. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te bellen (na 18:00 uur met 0513-572 564) of te mailen rdenkers.info@gmail.com.

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.