Harm Meijer stelt schriftelijke vragen over stijgende energieprijzen

Afgelopen week stond er in de krant dat de stijgende energieprijzen een gevaar zijn voor het voortbestaan van de dorpshuizen en MFC’s. Dat geldt ook voor de sportaccommodaties. Ook moet vanwege de corona veel meer geventileerd worden, waardoor er ook meer gas gestookt wordt.

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

  1. Is het college op de hoogte van de toenemende exploitatietekorten bij verschillende dorpshuizen/MFC’s en denkt het college ook dat de energieprijzen die tekorten alleen maar verhogen?
  2. Hoe denkt het college prijsstijgingen voor onze inwoners te kunnen voorkomen. Want als de kosten omhooggaan, gaan vaak de huurprijzen ook omhoog?
  3. Is het bij het college bekend dat de dorpshuizen of MFC’s waarin het bewegingsonderwijs plaatsvindt, maar een deel van de normale huurprijs ontvangt als compensatie. Het verlies hierop zal alleen maar oplopen als de energieprijzen stijgen en er meer gestookt moet worden vanwege o.a. de ventilatie. Vindt het college ook dat er een meer marktconforme vergoeding voor het bewegingsonderwijs moet komen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.