Gaat Opsterland Alex Bonnema van Caparis helpen zijn vacatures op te vullen?

 

Schriftelijke Vragen

(Artikel 39 Reglement van Orde)

Datum 15 augustus 2018
Steller vragen Marcel van Opzeeland en Jan van Dalen
Onderwerp  

Caparis zoekt 50 nieuwe werknemers, een kans voor Opsterland!

 

Het coalitie akkoord 2018-2022 stelt het volgende: “In Opsterland wonen relatief veel mensen die voor hun inkomen afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering. We willen dat minder mensen afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering en dat meer mensen aan het werk zijn. Om dat te bereiken, zetten we meer in op het activeren van mensen. Re-integratie besteden we niet uit aan een commerciële organisatie, maar voeren we zelf of in samenwerking met Caparis uit.“

De directeur van Caparis Alex Bonnema stelde gisteren 14 augustus 2018 op zijn blog: “Caparis heeft momenteel ruim 50 onvervulde vacatures. We zijn gedwongen uitzendkrachten in te zetten om het werk uit te voeren. Niet alleen een dure, maar ook een onwenselijke oplossing. Want juist voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben wij geschikte werk- en leerplekken. Je zou zeggen: een win-win situatie. Helaas. Herhaalde verzoeken aan gemeenten om mensen uit het uitkeringsbestand aan te leveren blijven onbeantwoord.”

Bron: http://www.caparis.nl/2018/08/14/alex-bonnema-welke-gemeente-gaat-de-uitdaging-aan/

 

Het college wordt gevraagd de volgende vraag schriftelijk te beantwoorden:

 

Wat gaan het college doen om onze bijstandsgerechtigden met spoed te plaatsen op deze onvervulde vacatures bij Caparis?

 

Toelichting Er zijn momenteel relatief veel vacatures. Blijkbaar worden die niet automatisch vervuld door bijstandsgerechtigden, maar wordt er naar uitzendbureaus gekeken.

 

Twee voorbeelden:

·       Alex Bonnema schrijft op 14 augustus dat Caparis 50 vacatures heeft, maar dat er uit de gemeentelijke kaartenbakken geen personeel wordt aangeboden. Opsterland, als participant van Caparis, heeft tussen de 600 en 700 mensen in de bijstand die geen werk hebben; mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

·       Voor bediening van de momenteel storingsgevoelige sluis/brug in het Polderhoofdkanaal is via een uitzendorganisatie een Hovenier aangetrokken om de brug te bedienen. Voor één of meer personen zonder werk uit Nij Beets of naaste omgeving was dit toch een pracht klus geweest; ook voor de gezondheid (in brede zin) van de betrokkenen.

Ondertekening en naam Fractie Opsterlands Belang, namens hen:
Marcel van Opzeeland
Jan van Dalen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.