Dorpen willen fietspad door Oude Bos bij Bakkeveen behouden

fytfietspadHet fietspad door het Oude Bos bij Bakkeveen naar de Duurswouderheide moet blijven bestaan. Dat vinden de dorpsbelangen van de omliggende dorpen Wijnjewoude, Bakkeveen, Frieschepalen, Ureterp en Siegerswoude.

Onlangs maakte Staatsbosbeheer (SBB) bekend dat het fietspad wordt verwijderd. Het zou te duur zijn om de schade die de storm van eind oktober aan het pad toebracht, te herstellen.

Omwonenden snappen niet dat het pad wordt opgeheven. Wandelaars die het pad inspecteerden constateerden slechts een minimale schade.

Minder onderhoud

Vanwege de krimpende financiën brengt Staatsbosbeheer het onderhoud van de fietspaden naar een tweede plan. Al eerder was er overleg tussen gemeente en SSB over deze opstelling.

Hobbelpaden

Veel SBB-fietspaden in en rondom Bakkeveen zijn hoognodig aan onderhoud toe. Omhoog groeiende wortels van bomen maken de fietspaden tot ware hobbelpaden. Wethouder Wietze Kooistra van Opsterland gaat opnieuw  in gesprek met SBB.

Gerelateerd bericht

fietspad-weg-bakkeveen

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. J Zijlstra

    Er kan nog goed gefietst worden. Er zijn paden die slechter zijn van SBB. Als men met wat gebroken puin de gaatjes aanvult is het probleem opgelost.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.