Cash voor Bakkeveen

Bron Sa24

Opsterlands Belang wil graag van het college van B en W weten wat zij er aan doet om te zorgen dat de pinautomaat terugkomt. Na de plofkraak van vorige week, moet Bakkeveen het nog altijd doen zonder pinautomaat. Het is ook nog niet duidelijk of, waar en wanneer er een pinautomaat terugkomt.

“Bakkeveen ontvangt jaarlijks tienduizenden toeristen”, aldus fractievoorzitter Marcel van Opzeeland. “Zonder pinautomaat is het lastiger voor toeristen om aan geld te komen om hier in Opsterland uit te geven. Dat is schadelijk voor de lokale economie.”

Ook Plaatselijk Belang spant zich in voor de terugkeer van de pinautomaat.

SCHRIFTELIJKE VRAGEN

 

(Artikel 39 Reglement van Orde)

 

 

Datum:

 

14 augustus 2017
Steller vragen: Marcel van Opzeeland (Opsterlands Belang)
Onderwerp:

 

Cash voor toeristisch Bakkeveen
Aanleiding:

Criminelen hebben de pinautomaat in Bakkeveen opgeblazen. Gelukkig zijn daarbij geen gewonden gevallen. Plofkraken blijken een hardnekkig probleem waar landelijke oplossingen voor gevonden moeten worden. Voorkomen moet worden dat lokale dorpen de prijs betalen voor dit nationale probleem. Het is nog onduidelijk of en zo ja hoe Bakkeveen de voorziening terugkrijgt. De Rabobank, eigenaar van de getroffen flappentap, voert hierover gesprekken.

 

Bakkeveen heeft ongeveer 1902 inwoners, maar nog belangrijker voor de lokale economie, zijn de tienduizenden toeristen die Bakkeveen jaarlijks bezoeken. Zonder pinautomaat is het lastiger voor toeristen om aan geld te komen om hier in Opsterland uit te geven. Dat zal de lokale economie schaden.

 

Vragen:

  1. Bent u in gesprek met plaatselijk belang en de Rabobank over de pinautomaat in Bakkeveen?
  2. Welke actie kunt u als B&W Opsterland ondernemen om de kans te maximaliseren dat er een pinautomaat terugkomt in Bakkeveen.
  3. Welke actie gaat u als B&W Opsterland ondernemen om de kans te maximaliseren dat er een pinautomaat terugkomt in Bakkeveen.
 

Indien nodig

Toelichting:

 

 

Ondertekening en naam: Marcel van Opzeeland (Opsterlands Belang)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.