Buren kozijnenfabriek Gorredijk op zoek naar kansen voor economische activiteiten

kozijnenfabriekR-DENKERS organiseerde dinsdagavond 27 augustus een inspraakavond voor buren van het failliete De Vries Kozijnen in Gorredijk. Omdat de interesse in deelname groter was dan de beschikbare plaatsen is besloten om te onderzoeken of er een tweede bijeenkomst voor alle belangstellenden in en om Gorredijk georganiseerd kan worden.

Acht maanden na de sluiting van het bedrijf leeft de belangstelling voor de toekomst van het pand en het 7 hectare metende terrein nog steeds in Gorredijk en omgeving.

Het belangrijkste doel van de bijeenkomst was een gesprek te voeren over een nieuwe toekomst van De Vries Kozijnen.

Weerbarstig

De door R-DENKERS ontwikkelde ideeën kwamen op tafel, waaronder het energieneutraal maken van woningen en het leggen van 10.000 m2 zonnepanelen. Een aantal van de gepresenteerde plannen werden door sommigen als onhaalbaar ervaren, omdat de huidige economische tijden te weerbarstig zijn. Een andere reden was dat sommigen verwachten dat de belangen van de eigenaar van het complex te veel (financiële) problemen zullen opleveren.

Variatie

De teneur van de avond was dat er niet nu al berust mocht worden in afbraak van het complex, maar dat er ondanks alles genoeg nieuwe kansen gecreëerd kunnen worden. Een aanwezige deed het voorstel te onderzoeken of het kantorencomplex geschikt gemaakt kon worden voor jongerenhuisvesting. Iemand anders deed het voorstel om een sportcomplex te realiseren. Aanwezigen waren van mening dat bij ontwikkeling van het gebied gezocht moet worden in een variatie en combinatie van (economische) activiteiten.

Handtekeningactie

De omwonenden verzochten R-DENKERS nadrukkelijk om de verantwoordelijke partijen aan te moedigen om het terrein weer op orde te maken en het ongedierte dat op het terrein en in de buurt loopt te bestrijden. Afgesproken werd dat als het nodig mocht zijn een handtekeningactie zou worden georganiseerd.

Informatie & aanmelding

Een verslag van de bijeenkomst is op te vragen via rdenkers.info@gmail.com . Opgeven voor de burenavond in september kan via hetzelfde mailadres. Of kijk op richard.denkers

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.