Anneke Oosterwoud stelt vragen over ‘Opsterlân oan set’

Raadslid Anneke Oosterwoud heeft vragen gesteld over het project ‘De Gordyk oan set’ en eventuele mogelijkheden voor de andere Opsterlandse dorpen.

Inwoners van Gorredijk konden eind 2022 ideeën indienen voor het project ‘De Gordyk oan set’ om Gorredijk mooier, duurzamer of veiliger te maken. In een artikel van de Sa! (23 januari) hebben we kunnen lezen dat het ruim vijftig projectideeën heeft opgeleverd waarop gestemd kon worden. Inmiddels is er een top tien bekend. Voor de projectideeën in deze top 10 wordt gekeken of het idee voldoet aan de spelregels, wat er haalbaar is, wat de kosten zijn en hoe het uitgevoerd moet worden. 

De haalbare projecten komen vervolgens weer op de website te staan voor de tweede stemronde. Inwoners krijgen dan online een portemonnee met geld om dit te verdelen over de projecten die zij belangrijk vinden. De winnaars worden na 27 maart bekendgemaakt en deze winnende projecten worden voor 31 december dit jaar uitgevoerd. 

We lezen ook dat het project onderdeel is van de Regio Deal Zuidoost Friesland, waaruit € 200.000 beschikbaar is gesteld voor het dorp Gorredijk. 

Het college wordt gevraagd de volgende vragen te beantwoorden:

  1. We zijn enthousiast over het principe van dit project waarmee inwoners worden uitgedaagd om ideeën te bedenken. Kan het college ons (na afronding) informeren over (de uitkomsten van) dit project? Bijvoorbeeld in een bijeenkomst of informatiebrief waar ook informatie staat over andere projecten van de Regio Deal?
  2. Opsterlands Belang vindt het belangrijk dat inwoners uit andere dorpen ook ideeën uit kunnen voeren om hun dorp mooier, duurzamer of veiliger te maken. Zijn er plannen binnen de Regio Deal om dit ook voor andere dorpen mogelijk te maken of zijn er andere mogelijkheden om dit te doen? 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.